Belstaaf | Technisch Weekblad
Nieuws

Belstaaf

Mischa Brendel | maandag 21 juli 2008
Ontwerp & Kunst

Tegenwoordig moeten nieuwe telefoons steeds functioneler.

Fotograferen met je mobieltje is alweer hopeloos ouderwets en TV kijken op je mobiele telefoon is ook niets nieuws meer. Bij de telefoon van Marc Schöman is er van toegenomen functionaliteit echter geen sprake. De vaste telefoon heeft geen display, geen druktoetsen en… geen naam.

Om de telefoon te bedienen, moet je soepele polsen hebben, want ‘draaien’ is het magische woord bij deze belstaaf. Om de telefoon aan te zetten, moet je namelijk een sectie van de staaf draaien. Wil je een nummer…draaien, dan moet je diverse ringen op de staaf in de goede combinatie zetten (wat veel gedraai oplevert). Voor mensen die veel vrienden en kennissen in het buitenland hebben wonen, kan het opbellen van deze personen wel eens lang gaan duren. Erg functioneel is het apparaat van Schöman dus niet. Maar dat was blijkbaar nooit de bedoeling.

Lees verder onder de afbeelding.

Een blok en een staaf, meer niet.

Een blok en een staaf, meer niet.Zelf vergelijkt Schöman zijn telefoon met de kleding die je op modeshows ziet: die zijn vaak ook niet bedoeld om in het dagelijks leven te gebruiken. Sommige delen van deze kleding zie je later terug in ‘normale’ collecties. Schöman hoopt met zijn telefoon hetzelfde effect te bereiken: sommige delen van deze telefoon zullen later gebruikt worden in andere telefoons.

Functioneel of niet, in ieder geval levert de telefoon een paar mooie plaatjes op.


Bron en beeld: Yanko Design

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!