Nieuws

Bij innovatie zijn mensen belangrijker dan techniek

Het innovatiesucces van een bedrijf komt vooral door de medewerkers en in veel mindere mate door de techniek waarover het bedrijf beschikt.

Dat is de verrassende conclusie van onderzoeksbureau Panteia en de Rotterdamse Erasmus Universiteit na een internet­enquête onder ruim 1.500 bedrijven uit de topsectoren.

Innovatiesucces (het succesvol lanceren van nieuwe producten en diensten of het verbeteren van bestaande producten of diensten) is gemiddeld voor 77 % te danken aan sociale innovaties en voor 23 % aan technische innovaties. Bedrijven kunnen alleen innoveren als de medewerkers de ruimte hebben om innovaties uit te voeren, schrijven de onderzoekers in het rapport Technologische en sociale innovatie in een concurrerende markt. ‘Bedrijven die werknemers mee laten denken en waar innovaties niet alleen top-down van de directie komen, zijn succesvoller’, licht Petra Gibcus, senior researcher bij Panteia, toe.

Een goed voorbeeld is bouwbedrijf Strukton dat een onderzeeboot ontwikkelde voor de bouw van een tunnel in Zuid-Korea. Dat idee kon alleen ontstaan in een bedrijfscultuur waarin alle medewerkers zich vrij voelen om gekke ideeën te opperen en waar het management ze vervolgens tijd en vertrouwen geeft om ze uit te werken.

Sociale innovatie bestaat in de definitie van de onderzoekers uit het ontwikkelen van nieuwe managementvaardigheden (dynamisch managen), innovatieve organisatie­vormen (flexibel organiseren), hoogwaardige arbeidsrelaties (slimmer werken) en samenwerken met externe partijen (co-creatie). Opvallend is dat de topsectoren energie en chemie het hoogst scoren op sociale innovatie en de creatieve industrie het laagst, maar dat is wellicht te verklaren doordat de internetenquête meet hoe innovatief een bedrijf zichzelf vindt.

‘Dat sociale innovatie zo’n grote rol speelt in de topsectoren die technisch zijn georiënteerd, was een eyeopener’, zegt Gibcus. ‘Dat het belangrijk was; ja, dat wisten we. Maar dat het zo hoog was; nee.’

Sociaal-innovatieve topsectorenbedrijven hebben 36 % meer radicale innovaties (nieuwe producten en diensten) en 29 % meer incrementele innovaties (verbeteren van producten en diensten) dan niet sociaal-innovatieve bedrijven. Dynamisch managen en slimmer werken leveren de grootste stimulans.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 24 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven