Nieuws
nanodiamanten

Bling voor medische implantaten

Een wereldprimeur voor Australische wetenschappers: zij slaagden erin een coating van nanodiamanten aan te brengen op een 3d-geprinte titaniumstructuur.

Een belangrijke stap in de ontwikkeling van medische implantaten, zo stellen de onderzoekers van RMIT University. De nanodiamanten worden als plasma op het titanium aangebracht met behulp van microgolven. Titanium wordt vanwege zijn robuustheid en lichte gewicht veelvuldig gebruikt in medische implantaten, maar het materiaal wordt vaak door het lichaam afgestoten. De nanodiamanten coating echter, die aan het 3d-geprinte titanium hecht, stimuleert de groei van zoogdiercellen zelfs. Dit heeft te maken met het feit dat diamant, net als cellen grotendeels, uit koolstof bestaat.


De nanodiamanten worden met microgolven aan het titanium gehecht (Copyright: RMIT)

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 1 proefnummer TW

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Naar boven