Nieuws
nanodiamanten

Bling voor medische implantaten

Een wereldprimeur voor Australische wetenschappers: zij slaagden erin een coating van nanodiamanten aan te brengen op een 3d-geprinte titaniumstructuur.

Een belangrijke stap in de ontwikkeling van medische implantaten, zo stellen de onderzoekers van RMIT University. De nanodiamanten worden als plasma op het titanium aangebracht met behulp van microgolven. Titanium wordt vanwege zijn robuustheid en lichte gewicht veelvuldig gebruikt in medische implantaten, maar het materiaal wordt vaak door het lichaam afgestoten. De nanodiamanten coating echter, die aan het 3d-geprinte titanium hecht, stimuleert de groei van zoogdiercellen zelfs. Dit heeft te maken met het feit dat diamant, net als cellen grotendeels, uit koolstof bestaat.


De nanodiamanten worden met microgolven aan het titanium gehecht (Copyright: RMIT)

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven