Nieuws

Boskalis neemt belang in geotechnische diensten Horizon

redactie |
Maritiem & Offshore

Boskalis heeft heeft een meerderheidsbelang van 62,5 procent verworven in de Horizon groep in de Verenigde Arabische Emiraten. Tot de belangrijkste activiteiten van Horizon behoren maritiem geofysische surveydiensten en geotechnische diensten.

Horizon heeft een eigen vloot van zeven survey- en geotechnische schepen, waarvan er drie voor langere termijn gecharterd zijn, met daarnaast vijf kleinere surveyschepen, twee jack-up platforms, drie boortorens voor geotechnische diensten en acht ROV's. De overige 37,5 procent van de aandelen is in handen van het huidige management. De omzet van de onderneming komt in het boekjaar 2018/2019 naar verwachting uit op ruim 100 miljoen dollar.

Horizon werd opgericht in 2004 en is gevestigd in Sharjah in de VAE. Het bedrijf is vooral actief in de Arabische Golf en de Rode Zee. De opdrachtgevers lopen uiteen van nationale oliemaatschappijen tot internationale EPCI-aannemers in de olie- en gasindustrie.

Uitbreiding marine survey

"Met deze transactie voegen wij een belangrijke strategische positie toe aan onze bestaande marine survey en subsea geotechnische activiteiten", zegt ceo Peter Berdowski van Boskalis. "Horizon is marktleider in het Midden-Oosten en wij gaan ons inzetten om de kwalitatief hoogwaardige diensten die zij aan hun klanten leveren voort te zetten en uit te breiden. Bovendien vormt Horizon met zijn sterke marktpositie in het Midden-Oosten een zeer goede aanvulling op de positie die wij met Gardline hebben in Noordwest-Europa."

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven