Nieuws

Boskalis zet biobrandstof in bij bouw Borssele Alpha

redactie |
Energie, Maritiem & Offshore, Milieu & Duurzaamheid

Bij de aanleg van de exportkabel naar offshore windpark Borssele gaat Boskalis een mengsel van biobrandstof gebruiken. "Bij de aanleg van een duurzaam project als het Net op Zee Borssele wordt hiermee nog bewuster omgegaan met het milieu", zegt Marco Groot van TenneT.

Het Borssele Alpha wordt uitgevoerd in opdracht van TenneT en dient het Net op Zee te verbinden met het Nederlandse hoogspanningsnetwerk. Bij de aanleg zal Boskalis tot 30 procent biobrandstof bijmengen op de in te zetten schepen. Sinds half september vaart de grote sleephopperzuiger Prins der Nederlanden op biobrandstof, wat zorgt voor een forse CO2-reductie.

Samenwerking met GoodFuels

Met biobrandstofleverancier GoodFuels sloot de maritieme aannemer onlangs het 'Boskalis on Bio'-programma. Met dit programma zet Boskalis in op een CO2-reductie van 35 procent in de komende vijf jaar op materieel in Nederland. Uit diverse praktijktests van Boskalis is gebleken dat duurzame biobrandstof een CO2-besparing oplevert tot 90 procent versus fossiele brandstof en ook veel effectiever is dan alternatieven zoals varen op LNG.

Voor de aanleg van de Marker Wadden baggerde Boskalis zes maanden lang op een biobrandstofmengsel B50 bestaande uit 50 procent restproducten uit de papierindustrie hetgeen ook resulteerde in een enorme CO2-reductie. Naast schepen past Boskalis de brandstof nu ook toe op droog grondverzetmaterieel en vrachtwagens in Nederland.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven