Nieuws

Brandstofbesparing binnenvaartschepen dankzij inklapbare schroeftunnel

Thomas van de Sandt |
Maritiem & Offshore

  • Eerste schip gedoopt
  • 10 % brandstofbesparing

Dankzij de zogenaamde FLEX Tunnel van Van der Velden Marine Systems – onderdeel van DAMEN Shipyard Group – kunnen binnenvaartschepen een grote efficiëntieslag maken met hun aandrijving. Op 14 augustus is in Duitsland het eerste schip met zo’n inklapbare tunnelsysteem gedoopt: bij volledige lading en diep water bespaart dit koppelverband Rhenus Duisburg zo’n 10 % op het brandstofgebruik.

Conventionele binnenvaartschepen hebben een vaste tunnel rond de bovenzijde van de schroefas die met name van nut is in ondiep water of wanneer het schip onbeladen is. Bij ondiep water helpt de tunnel om voldoende water richting de schroef te leiden voor de voortstuwing en als het schip onbeladen is – en dus hoog in het water ligt – zorgt de tunnel ervoor dat de schroef geen valse lucht aanzuigt.

Echter, is het schip wel geladen en vaart het in dieper water, is de tunnel overbodig en zorgt deze slechts voor extra weerstand en dus voor een hoger brandstofgebruik. ‘Gemiddeld varen geladen binnenvaartschepen 80 % van de tijd in diep water en dan wil je dus het liefst helemaal geen tunnel hebben’, zegt Edwin van Buren, directeur r&d bij Van der Velden.

De bouwer van scheepsroeren ontwikkelde daarom een tunnel, die volledig kan worden ingeklapt in de romp. Een simpele oplossing met grote gevolgen, stelt Van Buren. ‘Je kunt nu de tunnel volledig optimaliseren op varen in ondiep water, bijvoorbeeld door hem luchtdicht aan te laten sluiten op de straalbuis rond de schroef. Zo kun je geladen toch nog heel ondiep blijven varen. Aan de andere kant heb je ook een veel grotere ontwerpvrijheid voor de romp, omdat je geen rekening meer hoeft te houden met een vaste tunnel. Je kunt het schip dus hydrodynamisch heel anders ontwikkelen.’

Bij de Rhenus Duisburg is hier nog maar een begin mee gemaakt, zegt Van Buren. ‘Maar in samenwerking met de ontwerpafdeling van DAMEN zijn we nu met een volgende reeks schepen bezig waar we hier veel verder mee gaan en die dus nog zuiniger zijn.’

 

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven