BWSC blog: Solar Team Twente leidt na dag 1 | Technisch Weekblad
Nieuws

BWSC blog: Solar Team Twente leidt na dag 1

Wij zijn Solar Team Twente, Powered by Human Energy! Met ons team van 19 studenten van Saxion Hogeschool en Universiteit Twente en ons grote partnernetwerk gaan wij de uitdaging aan en bouwen we de meest efficiënte zonneauto. Daarmee nemen we deel aan de Bridgestone World Solar Challenge. Enerzijds met het doel om de race te winnen en anderzijds om aandacht te creëren voor de mogelijkheden van zonne-energie.

Gisteren behaalden we bij de kwalificatieeen mooie startplek als 5e team in de Bridgestone World Solar Challenge. Vanochtend stonden we dan, na een jaar hard werken aan onze RED E, aan de start van ons avontuur. 

Na enkele minuten haalden we al onze eerste concullega's in, Sonnewagen Aachen en Kogakuin University Solar Team. Daarna kwamen ook onze landgenoten van Top Dutch in beeld. Na een mooie inhaalactie bleven we nog even dicht bij elkaar rijden, maar later vergrootte deze afstand zich. Onze volgende concurrent, Agoria Solar Team(BE) kwam inmiddels in zicht. Ook deze werden ingehaald voor de control stop in Katharine, wat ons nu op een mooie eerste plaats zet! 

Momenteel rijden de drie Nederlandse teams aan de top! Niet gek voor een klein landje met niet al te veel zonuren.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!