Nieuws

Capaciteit offshore windparken kwart groter

Gerald Schut |
Energie, Maritiem & Offshore

In 2017 is in Europa zijn voor samen 3,1 GW aan windturbines in offshore windparken extra in gebruik genomen. Hierdoor steeg de totale capaciteit met een kwart tot 15,8 GW. Dit meldt de Europese branchevereniging WindEurope.

De meeste nieuwe offshore windinstallaties (samen 1,67 GW) kwamen erbij in het Verenigd Koninkrijk. In Duitsland kwam er 1,3 gigawatt bij. In Nederland werden in 2017 geen nieuwe parken operationeel.

Het Nederlandse offshorebedrijf Sif installeerde vorig jaar 95 offshore funderingen en heeft nu een marktaandeel van bijna een kwart. Het werd ingehaald door het Duitse EEW. Dit nam 2017 de helft van alle geïnstalleerde funderingen voor zijn rekening. Sif heeft met 1020 offshore funderingen door de jaren heen in totaal nog wel de meeste bestaande funderingen op zijn naam staan.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 24 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven