Nieuws
hoogspanning

China neemt 1.100 kV-UH-lijn in gebruik

Mischa Brendel |
Energie, Vervoer & Logistiek

In China is ’s werelds eerste 1.100 kV-ultrahoogspanningslijn in gebruik genomen. Dit meldt State Grid, het elektriciteitsbedrijf van de Chinese overheid.

State Grid stelt dat de gelijkstroomverbinding op 31 december 2018 in bedrijf is genomen. De 1.100 kV-verbinding loopt tussen Changji en Guquan, een afstand van 3.293 km. De transmissiecapaciteit van de verbinding, waarvan de bouw in januari 2016 begon, bedraag 12 miljoen kW.

De verbinding moet het overschot aan geproduceerde elektriciteit in afgelegen gebieden transporteren naar dichtbevolkte gebieden met een hogere elektriciteitsvraag. China produceert veel elektriciteit met waterkracht; een groot deel van die waterkrachtcentrales bevindt zich in het westen van het land.

De hoogspanningslijn draagt de bijnaam Power Silk Road en kan jaarlijks 66 miljard kWh elektriciteit naar het oosten van China transporteren.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven