Nieuws

‘Composieten scheepsromp helft lichter’

Hoe pas je lichtgewicht materialen binnen de scheepvaart toe, zonder dat dat ten koste gaat van bijvoorbeeld de veiligheid? 

Dat is het onderwerp van het nieuwe vierjarige Europese project RAMSSES, dat onlangs met een budget van € 10,8 miljoen van start is gegaan. Bedrijven zien schepen graag lichter worden, aangezien dit aanzienlijk op het brandstofverbruik van de vaartuigen kan besparen.

Een van de gewichtsbesparende maatregelen is het construeren van een scheepsromp van met vezels versterkt polymeer composietmateriaal, die naar verwachting minder dan de helft zal wegen dan een conventionele stalen romp. ‘Het gaat bij RAMSSES om de toepassing van geavanceerde en innovatieve materialen, met de nadruk op lichtgewicht en het gebruik van composiet’, verduidelijkt Arnold de Bruijn, sectormanager bij de branchevereniging Netherlands Maritime Technology (NMT), een van de deelnemende partijen van RAMSSES.

‘Het grootste discussiepunt rond het toepassen van composiet is de brandveiligheid. Het materiaal is niet de bron van een brand, maar als er ergens brand ontstaat is het bijvoorbeeld van belang te weten hoelang een composiet intact blijft. Onder meer door het combineren met andere materialen of door isolatie kan je ook voorkomen dat het composiet zelf gaat branden.’

Lichtgewicht cabine

Behalve de scheepsromp zijn er nog twaalf andere scheepsonderdelen waarbij composietmaterialen of geavanceerde metaalachtige materialen een gewichtsbesparing moeten opleveren. Bijvoorbeeld door propellerbladen te fabriceren met behulp van 3d-printtechniek, het ontwikkelingen van lichtgewicht cabines en het uitrusten van cruiseschepen met lichtgewicht scheepsdekken van speciaal staal met grote treksterkte.

‘Een punt van aandacht is ook in hoeverre de bestaande regelgeving de toepassing van de nieuwe materialen afremt’, verklaart De Bruijn. ‘Als je binnen de scheepsbouw een ander materiaal wilt gebruiken dan staal, kost dat veel tijd, omdat je voor iedere toepassing afzonderlijk moet aantonen dat deze equivalent veilig is. NMT zal onder meer een bijdrage gaan leveren aan de vorming van nieuwe regelgeving.’

Aan het RAMSSES-project doen 36 partners uit twaalf landen mee; andere Nederlandse deelnemers zijn scheepswerf Damen Gorinchem, Damen Schelde Naval Shipbuilding, Airborne Composites, Infracore Company en TNO.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven