Nieuws

Computer games spelen in het museum

Wat begon als een hobby van John en Naomi Groenewold groeide in twintig jaar tijd uit tot het grootste museum in Nederland op het gebied van computers en spelcomputers. Door het grote succes barst het Bonami SpelComputer Museum intussen uit zijn voegen; de 3.000 m2 aan expositieruimte voldoet niet langer.

In het museum staat een immense verzameling aan spelcomputers, van de oude Pong games tot de nieuwste generaties Xbox en Playstation. Ook VR-brillen behoren tot de verzameling. De vele spelcomputers die in het museum aanwezig zijn, kunnen allen – normaliter na betaling van de entreeprijs – gratis gebruikt worden door de bezoekers. Op de website van het museum is een lijst te vinden met alle spelcomputers die er staan uitgestald.

Behalve spelcomputers bevat het museum ook een scala aan personal computers, waarvan de Scholten computer het meest bijzonder is. Het gaat hier namelijk om het enige exemplaar van deze computer, die begin jaren ’60 door prof. Scholten in elkaar is gezet. Ook telt het museum een vijftigtal klassieke arcadekasten, evenals een aantal ouderwetse flipperkasten.

Naast de vaste tentoonstelling exposeert het museum ook diverse tijdelijke tentoonstellingen en organiseert het beurzen, evenementen en game-toernooien.

De nieuwe locatie van het museum, de Ossenkamp 4 in Zwolle, opent de deuren op 20 december. Op die dag kan iedereen vanaf 13.00 uur het museum gratis bezoeken.

 

 

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven