Nieuws

Dan maar de lucht in!

Rijkert Knoppers |
Energie, Milieu & Duurzaamheid

Het Engelse bedrijf Kite Power Systems (KPS) heeft van drie grote energiemaatschappijen – Shell, E.ON en Schlumberger – £ 5 miljoen (€ 5,9 miljoen) investeringssubsidie gekregen om voor de kust van Zuidwest-Schotland een elektriciteitscentrale met energievliegers te realiseren.

Het systeem van KPS werkt met twee vliegers die op 450 m hoogte vliegen. De vliegers zijn met lange kabels aan een trommel verbonden. Door de bewegingen van de vliegers, die snelheden kunnen bereiken van 160 km/h, verandert de lengte van de kabels voortdurend, waardoor de trommel gaat draaien en een generator kan aandrijven. Het vermogen van een dergelijke centrale ligt op 500 kW, uiteindelijk wil KPS een park van 3 MW realiseren.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven