Datacenter Innovations Day 2019 in teken van duurzaamheid en efficiency | Technisch Weekblad
Nieuws

Datacenter Innovations Day 2019 in teken van duurzaamheid en efficiency

Redactie | dinsdag 27 augustus 2019
ICT & Industriële Automatisering

Het zijn spannende tijden in de wereld van de datacenter. Nog nooit gingen de technologische ontwikkelingen zo snel. Met name open source-hardware en open source-software spelen hierbij een hoofdrol. Maar natuurlijk ook Artificial Intelligence, Green IT en nog veel meer. Daarom organiseert DatacenterWorks in samenwerking met CloudWorks en Infosecurity Magazine op donderdag 19 september de Datacenter Innovations Day 2019.

Het programma van deze dag staat bol van sprekers en lezingen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van open source-hardware, connectiviteit, cloud services, circulariteit, open source-software, Green IT, AI en machine learning, nieuwe koelconcepten, DCIM, datacenter management en nog veel meer.

  • Een van de sprekers tijdens DID2019 is Linda Kester. Zij is Research Affiliate bij het KIN Centre for Digital Innovation. Haar expertise ligt in de strategische besluitvorming van portfolio's. Ze heeft wetenschappelijke modellen ontwikkeld om vast te stellen welke interne mechanismen de organisatie in staat stellen of verhinderen om uitvoering te geven aan hun strategische beslissingen in het licht van technologische ontwikkelingen en digitalisering. Kortom, ze biedt organisaties inzicht in hoe ze moeten reageren op een onzekere toekomst, terwijl ze de bedrijfsvoering van vandaag succesvol beheren.
  • Ook verzorgt Marjolein Bot, Programmamanager Energietransitie van de Amsterdam Economic Board een presentatie. De overgang naar een duurzame toekomst en een circulaire samenleving zijn cruciale kwesties waarmee de mensheid te maken heeft. Marjolein Bot is ervan overtuigd dat we een systeemverandering nodig hebben in de manier waarop industrieën werken en klanten consumeren. Beginnend met een mentaliteitsverandering die volgt uit de manier waarop we werken. Haar ambitie is om deze transitie te versnellen door organisaties en partnerschappen op dit gebied te ontwikkelen en te laten groeien. Als Program Manager Energietransitie werkt zij samen met partners aan het leveren en versnellen van innovaties in het City-zen-programma.
  • John Laban van Open Compute Project praat ons bij over de vele nieuwe ontwikkelingen op het gebeid van open source hardware voor datacenters.
  • Richard Boogaard van SmartDC zal spreken over de technische uitdagingen van het hosten van online games zodat de ‘responsiveness’, snelheid en beschikbaarheid helemaal passen bij de game-ervaring die gamers en de ontwikkelaar van de game willen. Richard zal ingaan op de extreem hoge eisen die game hosting aan een datacenter stelt.
  • Jack Chou en Darren Cater van Delta Electronics gaan dieper in op de mogelijkheden van IoT voor het datacenter.
  • Bart Nieuwenhuis van Vertiv is al meer dan 15 jaar actief in de datacenter industrie bij diverse organisaties, in verschillende sales en marketing rollen. Op basis van deze ervaring en een brede interesse in zowel techniek als organisaties kijkt hij graag vooruit naar de toekomst van het datacenter. Vertiv heeft in een groots opgezet ‘voice of the industry’ enquête een aantal datacenter-trends geïdentificeerd die nader worden toegelicht.
Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu 2 gratis proefnummers TW