De omgekeerde wereld | Technisch Weekblad
Nieuws

De omgekeerde wereld

Op de E3 expositie (een conventie voor ontwikkelaars van computer games) in Los Angeles maakte Logitech gisteren bekend dat het bedrijf een draadloos toetsenbord heeft ontwikkeld voor de Nintendo Wii.

De Nintendo Wii is een spelcomputer waarbij bewegingen van de spelers een grote rol spelen. En hoewel spelcomputers vroeger uitsluitend om het spelen van computergames draaiden, hebben ook deze apparaten tegenwoordig toegang tot internet en daarmee tot chat-programma’s.

Het lijkt hiermee wel de omgekeerde wereld van de pc’s. Deze begonnen als apparaten op kantoren en groeiden steeds verder uit tot echte computergame monsters, waarbij autosturen en joysticks vol enthousiasme werden aangeschaft om de race- en vliegspellen intenser te kunnen beleven.

Maar nu ook de Playstation 3, de Xbox 360 en de Nintendo Wii de virtuele wereld van het chatten betreden, moeten hiervoor toetsenborden komen. En Logitech ontwikkelt deze voor de Wii.

Toch zal het draadloze toetsenbord niet helemaal hetzelfde zijn als de toetsenborden voor pc’s. Het Logitech keyboard wordt op maat gemaakt voor de Wii en heeft daarom speciale toetsen, zoals knoppen waarmee in- en uitgezoomd kan worden en ‘quit’ en ‘ok’ knoppen.

Behalve chat-programma’s moet het hele internet op deze manier veel toegankelijker worden voor de Wii-gebruikers. Het lijkt erop dat pc en spelcomputer steeds dichter naar elkaar toe groeien.