Nieuws
Nuon Solar Team, World Solar Challenge, Nuna9

Delft opnieuw zonnekampioen

Mischa Brendel |
Energie, Vervoer & Logistiek

Het Nuon Solar Team heeft opnieuw de Bridgestone World Solar Challenge gewonnen.

Net als alle andere teams startten de Delftenaren de race op 8 oktober in Australië. Niet vanaf pole position, maar vanaf de vierde plek. Op dag één wist het Nuon Solar Team de begeerde koppositie echter al meteen te bemachtigen en gaf die in de daaropvolgende dagen niet meer weg.

Nuna9, de zonnewagen van het team, heeft net als de zonneauto’s van de andere teams dit jaar een kleiner oppervlak dat bedekt is met zonnepanelen; een nieuwe regel van de organisatie. Het Nuon Solar Team richtte zich in het ontwerp van Nuna9 dan ook sterk op compact design en weinig weerstand en die strategie heeft zijn vruchten afgeworpen.

Rond 6.45 uur Nederlandse tijd passeerde Nuna9 de finish van het circa 3.000 km lange parcours over de Australische snelweg tussen Darwin en Adelaide. Deze afstand werd afgelegd in een tijd van vier dagen en ruim zes uren (de teams dienen zich aan de gewone verkeersregels te houden, wat betekent dat er ook maximumsnelheden voor hen gelden).

 

Update: Solar Team Twente, dat op een gegeven moment op de derde plek lag met zonnewagen RED Shift, is inmiddels als vijfde gefinisht, mede omdat ze een tijdstraf kregen (zie het blog van Solar Team Twente). Daarbij was het nog even spannend of de Twentenaren vandaag zouden kunnen finishen: slechts vier minuten voor het einde van de racedag reed RED Shift over de finishlijn.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven