Nieuws

‘Doorbraak’ lithiumluchtaccu’s

Wetenschappers van de University of Waterloo (Canada) zeggen een doorbraak te hebben bereikt in onderzoek naar lithiumzuurstof- en natriumzuurstofbatterijen.

Batterijen die zuurstof uit de lucht ‘lenen’ om elektriciteit op te slaan, worden als veelbelovend gezien voor de auto-industrie, omdat ze licht en compact zijn. De wetenschappelijke uitdaging is echter om de herlaadbaarheid te verbeteren. De chemische reactie wordt nog onvoldoende begrepen, zegt onderzoeksleider Linda Nazar. Haar groep ontdekte een hulpstof, die het nog niet bekend wil maken, maar die essentieel is voor de chemische reactie. ‘Hiermee vallen een groot aantal puzzelstukjes in elkaar,’ zegt Nazar.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven