Doosan Machine Tools verandert naam in DN Solutions | Technisch Weekblad
Nieuws

Doosan Machine Tools verandert naam in DN Solutions

Doosan Machine Tools, producent van verspanende machines, verandert haar naam in DN Solutions. De naamsverandering is het gevolg van een overname van Doosan Machine Tools door het eveneens Zuid-Koreaanse DTR Automotive. 

DTR Automotive is toeleverancier voor de wereldwijde automotive industrie. Het bedrijf produceert banden, batterijen en VMS (Vibration Management Systems). Onder meer GM en BMW zijn klanten van het bedrijf. Met de overname hoopt DTR Automotive zijn positie op de markt te versterken.

De overname van Doosan Machine Tools werd eerder dit jaar afgerond. DTR Automotive stelt dat er behalve de naamsverandering niets wijzigt aan het leveringsprogramma en de productiefaciliteiten van de machinebouwer. Wel zal in Europa extra worden geïnvesteerd in een groot technisch centrum en worden de relaties met het wereldwijde dealernetwerk versterkt.

Uitbreiding

“Om hun groeiambities te realiseren zullen de productiefaciliteiten de komende jaren verder worden uitgebreid”, zegt Joost Verschure, Managing Director van Dormac CNC Solutions. De laatste is sinds 1987 de Nederlandse dealer van het Zuid-Koreaanse bedrijf. “In Europa zal nog eens extra geïnvesteerd worden in een groot technisch centrum en de relaties met het wereldwijde dealernetwerk verder worden versterkt om aan de groeiende vraag uit de Europese metaalindustrie tegemoet te komen.”

Dormac CNC Solutions zal de service en support voor gebruikers van Doosan/DN metaalbewerkende machines overnemen. “Wij zijn er van overtuigd dat de ambities van DN Solutions nauw aansluiten met onze eigen bedrijfsplannen, met name de toezeggingen die zijn gedaan op het gebied van innovatie en het leveren van de beste service en klantondersteuning’, meldt Verschure.

De nieuwe naam voor Doosan Machine Tools gaat per direct in.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!