Nieuws

Drone als draagbaar wapen op afstand

Erwin Boutsma |
Robotica & AI

De laatste ontwikkeling rond unmanned aerial vehicles (UAV’s) betreft de 'back-packable non-line-of-sight precision strike solution', zoals het Amerikaanse leger het formuleert.

Het LMAMS-programma (Lethal Miniature Aerial Munition System) beoogt de ontwikkeling van een drone van maximaal een paar kilogram, te lanceren vanuit een draagbare buis, elektrisch aangedreven en met een bereik van omstreeks 10 km. De lading bestaat uit camera’s en een explosieve kop sterk genoeg om lichte voertuigen uit te schakelen. De drone kan zowel autonoom vliegen als op afstand worden bestuurd.

De Switchblade van AeroVironment (zie het filmpje hieronder) is al op proef ingezet in Afghanistan en onder andere Lockheed Martin en Textron zijn bijna klaar met de ontwikkeling van verbeterde versies die voldoen aan de eisen van het LMAMS-programma.

Volgens drone-expert David Hambling zien we de inzet van deze wapens mogelijk al dit jaar, wat een nieuwe revolutie in oorlogvoering betekent, zegt hij op de website van DefenseTech.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven