Nieuws

Drones met infraroodcamera's voor de bouw

Armand van Wijck |
Bouw & Civiele Techniek

Onderzoekers van de Universiteit Twente zullen eind dit jaar drones testen die zijn uitgerust met infraroodcamera’s, bedoeld als hulpmiddel voor de bouwsector.

De onderzoekers ontwikkelen daartoe een protocol waarin onder andere vliegroutes en afstanden tot gebouwen worden opgenomen. Binnen de accuduur van twintig minuten moet een drone – middels de infraroodcamera – isolatiegebreken in de bouwschil van een gemiddeld kantoor in kaart kunnen brengen.

De drones kunnen ook worden ingezet voor het detecteren van defecte zonnepanelen en het monitoren van asfalttemperatuur: walsen is schadelijk wanneer het asfalt te koud is. 

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven