Dynamic Tower in Dubai | Technisch Weekblad
Nieuws

Dynamic Tower in Dubai

Inschrijvingen voor een appartement in de Dynamic Tower, ’s werelds eerste bewegende wolkenkrabber, zijn geopend. Dit maakte Dr. David Fisher, die de wolkenkrabber heeft ontworpen, gisteren bekend. De toren zal in Dubai komen te staan.

De Dynamic Tower krijgt 80 verdiepingen en zal in totaal 420 meter hoog worden. In het gebouw komen verschillende appartementen: van bescheiden twee-slaapkamerappartementen van 124 m² tot riante villa’s die met hun 1.200 m² een complete verdieping in beslag nemen. Wanneer je een luxe villa aanschaft, krijg je hier vanzelfsprekend een garage voor je bolide bij.

Alle verdiepingen van de wolkenkrabber kunnen onafhankelijk van elkaar roteren, waardoor het gebouw constant van vorm verandert. Maar wat het ontwerp echt speciaal maakt, is de stroomvoorziening. Het gebouw zal volledig zelfvoorzienend zijn in zijn stroombehoefte, doordat er windturbines tussen alle roterende verdiepingen zullen komen. Niet alleen levert dit genoeg stroom op voor het gebouw zelf, maar ook omliggende gebouwen zullen hiervan kunnen profiteren.

Behalve deze zelfvoorziening in energie, is ook de bouwwijze van de Dynamic Tower bijzonder: elke verdieping wordt speciaal gemaakt in de fabriek. Het bouwen van een enkele verdieping kost slechts zeven dagen. Op de bouwplaats zelf hoeven de verdiepingen alleen nog bevestigd te worden. Door deze efficiënte manier van bouwen wordt er flink op de bouwkosten bespaard.

Behalve in Dubai, zal de Dynamic Tower ook in andere steden gebouwd worden. De tweede versie staat gepland in Moskou. Deze moet in 2010 af zijn. Na Moskou zal New York volgen. Ook andere landen hebben al interesse getoond, waaronder Canada, Duitsland, Italië en Zwitserland.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!