Nieuws

Eerste bèta-studenten bij UCR Middelburg

Gerald Schut |
Arbeidsmarkt & Onderwijs

In september gaat de Engineering-track bij het University College Roosevelt (UCR) in Middelburg van start. Er is dan plek voor 25 bèta-studenten, een aantal dat uiteindelijk moet toenemen tot 100 per jaar.

De Engineering-track is onderdeel van de brede bachelor liberal arts & sciences, legt kwartiermaker Rick De Lange uit. Er zullen technische vakken gegeven worden rondom Zeeuwse thema’s als water, voeding, energie en bio based materialen. Volgens De Lange wordt ongeveer driekwart van de opleiding technisch en gaat een kwart over de maatschappelijke context: ‘We geven natuurlijk ook gewoon thermodynamica en wiskunde.’

Voor september worden binnen UCR drie extra docenten voor de nieuwe Engineering-track aangetrokken. Met de nieuwe track speelt UCR in op het tekort aan studieplekken bij technische opleidingen, waar steeds vaker naar het paardenmiddel van de numerus fixus wordt gegrepen.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven