Nieuws
transformator, jacket, tennet, borssele

Eerste mijlpaal windpark Borssele

Het onderstel (jacket) van het eerste offshore platform van TenneT voor windpark Borssele is af.

De zogenoemde load out van het jacket zit er inmiddels op: het onderstel is op de werf van HSM Offshore in Schiedam op een ponton geplaatst. Komende zondag vaart het ponton via de Nieuwe Waterweg richting het windmolengebied Borssele I, alwaar een kraanschip het jacket op de zeebodem plaatst. Met behulp van hydraulische hamers worden palen geplaatst en tot slot wordt er een speciaal cement tussen jacket en palen aangebracht, om het jacket aan de zeebodem te verankeren.

Het was geen gemakkelijke klus om het 55 m hoge, 50 m lange en 28 m brede jacket met een gewicht rond de 2.730 ton op het ponton te plaatsen: vanaf de kade en via stalen rijplaten reden zogenoemde self proposed multi trailers (SPMT’s) het jacket op het zeegaande ponton. Daarbij moesten de ballasttanks van het ponton telkens voller of leger gepompt worden, om het platform tijden het laden stabiel te houden.

Windpark Borssele speelt een belangrijke rol in het Energieakkoord, waarin is afgesproken dat in 2023 16 % van de Nederlandse elektriciteitsvoorziening afkomstig moet zijn van duurzame bronnen.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven