Nieuws

Eerste rotorbladenfabriek in Enschede

Windturbinefabrikant EWT (Emergya Wind Technologies) opent in februari in Enschede de eerste fabriek voor rotorbladen in Nederland.

Het gaat om wieken voor de eigen ‘direct drive’ windturbines, turbines zonder tandwielkast, van 250 kW tot 1 MW. Tot dusver liet EWT zijn rotorbladen produceren in Duitsland en Polen.

EWT, in 2004 opgericht in Amersfoort, heeft de afgelopen tien jaar ruim zeshonderd turbines verkocht. Belangrijke afzetmarkten zijn landeigenaren, industrieën en lokale energiecoöperaties. In 2017 verkocht het bedrijf turbines in onder andere Griekenland, Italië en Denemarken.

Lees verder onder de foto

Montage van een 900 kW-turbine bij een boer in Janum, Friesland (Copyright: EWT)

Het bedrijf koos voor Enschede vanwege de beschikbaarheid van een fabriekshal. Ook is er in de regio Twente volgens directeur Mark Jones veel technische kennis aanwezig. Dit mede vanwege de vroegere rotorfabrikant Aerpac in Almelo, welke in 2001 failliet ging.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven