Nieuws
Dunant

Eigen onderzeese kabel voor Google

Internetgigant Google wil zijn eigen trans-Atlantische onderzeese internetkabel aanleggen. Dit maakte het bedrijf gisteren bekend.

Het project is Dunant gedoopt en loopt van Virginia Beach in de VS naar de Franse kust. De kabel moet eind 2020 in bedrijf gaan en moet bijdragen aan het ondersteunen van Google Cloud. Dat is de verzamelnaam die het bedrijf geeft aan zijn clouddiensten, waaronder het in de cloud opslaan van bestanden. Het bedrijf TE SubCom neemt het ontwerp, de bouw en de aanleg van de kabel voor zijn rekening. Specificaties over de capaciteiten en bandbreedte van de kabel, geeft de internetgigant niet. Dunant betreft de vierde onderzeese kabel die Google zelf laat aanleggen.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven