Nieuws

Elektriciteit ingezet tegen betoncorrosie

Babberich – In Babberich (Gelderland) werkt het bedrijf Leggedoor Beton en Vochtbeschermingstechniek aan een nieuwe vorm van corrosiebescherming. Bij de restauratie van een bestaande brug over de Nederrijn tussen Lobith en Babberich werkt het bedrijf uit Gasselternijeveen (Drenthe) met koolstofnetten die op de brugliggers worden aangebracht ter bescherming tegen cor rosie. ‘We werken al vijftien jaar aan kathodische technieken’, zegt projectleider Roel Themme van Leggedoor, ‘maar de combinatie met koolstofnetten is nieuw.’

De koolstofnetten staan onder een spanning van twee tot drie Volt, waardoor oxidatie tegengegaan wordt. De Carbo-Cath netten worden geleverd door de Noorse firma Optiroc. De werkzaamheden in Babberich zullen volgens Themme waarschijnlijk begin februari ten einde lopen.

Leggedoor Betonen Vochtbeschermingstechniek werd opgericht in 1984 en telt inmiddels zo’n 45 medewerkers, verdeeld over drie dochterondernemingen. Ze houden zich bezig met betonreparaties en -conservering, kunststofvloeren en vochtwering. Het Drentse bedrijf heeft sinds 1996 een samenwerkingsverband met TNO Bouw voor de kathodische bescherming van betonconstructies.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven