Nieuws

Elektromagnetische scheepsmantel

Onderzoekers van Duke University werken met de Amerikaanse marine aan het concept van een elektromagnetische mantel die wrijving tussen schip en water vermindert.

Draden en spoelen in de scheepsromp veroorzaken elektrisch velden die geladen deeltjes in het zeewater langszij het schip meesleuren. Zo ontstaat een ‘mantel’ rondom de scheepsromp die de wrijving vermindert en kielzog elimineert.

Het energieverbruik van de mantel doet de brandstofbesparing geheel teniet, maar het gaat de marine vooral om het minder zichtbaar maken van het schip. Onderzoeksleider Yaroslav Urzhumov meent dat hetzelfde principe toepasbaar is op een ionenmotor in de ruimtevaart.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven