Elektronische draagband | Technisch Weekblad
Nieuws

Elektronische draagband

Voor mensen met een gebroken been is het allemaal niet makkelijk. Maar niet alleen zij hebben last van fysieke problemen; ook de verpleegkundigen kunnen hier moeilijkheden mee krijgen.

Het is niet zeldzaam dat verpleegkundigen rugklachten hebben als gevolg van het bijstellen van de draagband van een patiënt met een gebroken been. Dit gebeurt normaal gesproken met de hand en behalve de ongemakkelijke houding waarin de verpleegkundigen zich in moeten wurmen, moeten zij ook nog eens het gewicht van een been in gips tillen.

Onderzoekers van de University of Bradford’s School of Health Studies (Groot-Brittannië) hebben om deze klachten te voorkomen een elektrisch aangedreven suspensiesysteem ontwikkeld, wat geproduceerd zal worden door de firma Salitas.

Hoewel het idee heel simpel klinkt, was niemand hier nog ooit opgekomen. Het apparaat is eenvoudig te bedienen en levert ook de patiënt extra comfort op. Het is met deze machine namelijk gemakkelijker om de draagband, waarin de patiënt zijn gebroken been hangt, nauwkeurig af te stellen op de wensen van de patiënt zelf. Want een gebroken been betekent natuurlijk niet dat je er zonder enig comfort bij moet liggen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!