Nieuws

Energiesprong uitgerold in Engeland

Het Nederlandse isolatieconcept ‘Energiesprong’ wordt in het Engelse Nottingham uitgerold. De Noord-Britse stad ontvangt € 5,6 miljoen uit Europese programma’s om 150 slecht geïsoleerde sociale woningen in één klap om te toveren in energiezuinige woningen.

De eerste 17 huizen worden betaald door Interreg, de rest wordt gefinancierd door het European Regional Development Funded (ERDF). De kosten voor de eerste woningen worden geschat op € 94.000 per huis en zouden in de loop van het project met een kwart kunnen dalen.

In Nederland hebben 5.000 woningen een energetische ‘extreme make-over’ volgens het ‘Energiesprong’-concept ondergaan. Er worden nog 20.000 radicale woningrenovaties in verschillende Europese landen gepland. De Engelse woningvoorraad is extreem slecht geïsoleerd, waardoor gretig naar concepten als ‘Energiesprong’ gekeken wordt, onder meer door het Institute of Engineering and Technology (IET).

Een no-deal Brexit zou de Europese financiering van het project in gevaar brengen.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven