Nieuws
EPO

EPO balanceert tussen spiegeling en transparantie

‘Een gebouw dat bij de lucht hoort’, noemt architect Jean Nouvel het fonkelnieuwe kantoor van het European Patent Office (EPO) in Rijswijk. Het gebouw met twee glazen buitenwanden en daartussen plantenbakken (‘een tweede huis’) is eind juni geopend.

Spiegeling en transparantie wedijveren door de twee glazen lagen, waardoor het gebouw als een kameleon meekleurt met het weer. De ingang ligt onder een vijver, de daktuin wordt overwoekerd door zonnepanelen en warmte-/koudeopslag minimaliseert het energieverbruik. EPO is met 3.000 medewerkers de grootste internationale organisatie in Nederland. De bouw van het nieuwe kantoor duurde vier jaar en kostte ruim € 200 miljoen. De oude kantoortoren van EPO uit de jaren ‘70 wordt komend jaar gesloopt.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu 2 gratis proefnummers TW