Nieuws

EPO balanceert tussen spiegeling en transparantie

‘Een gebouw dat bij de lucht hoort’, noemt architect Jean Nouvel het fonkelnieuwe kantoor van het European Patent Office (EPO) in Rijswijk. Het gebouw met twee glazen buitenwanden en daartussen plantenbakken (‘een tweede huis’) is eind juni geopend.

Spiegeling en transparantie wedijveren door de twee glazen lagen, waardoor het gebouw als een kameleon meekleurt met het weer. De ingang ligt onder een vijver, de daktuin wordt overwoekerd door zonnepanelen en warmte-/koudeopslag minimaliseert het energieverbruik. EPO is met 3.000 medewerkers de grootste internationale organisatie in Nederland. De bouw van het nieuwe kantoor duurde vier jaar en kostte ruim € 200 miljoen. De oude kantoortoren van EPO uit de jaren ‘70 wordt komend jaar gesloopt.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven