Nieuws

Expositie over MLD op Aviodrome

Erwin Boutsma |
Ontwerp & Kunst, Werktuigbouw

Het is een beetje gek om het honderdjarig jubileum te vieren van een militaire afdeling die eigenlijk niet meer bestaat.

Hoewel, het Aviodrome stelt dat de Marine Luchtvaartdienst (MLD) weliswaar ‘sinds 2008 uit dienst is gesteld, maar niet is opgeheven’.

Daarom dit jaar toch het honderdjarig bestaan van de MLD, die in de jaren zestig haar hoogtepunt kende, toen de dienst meer dan honderd vliegtuigen telde. Daarna kromp de MLD, totdat in 2005 de laatste Orion-patrouillevliegtuigen werden verkocht en de marinehelikopters werden ondergebracht in het Defensie Helikopter Commando.

Toch belooft de tentoonstelling veel interessants uit haar roemruchte verleden. Vanaf 6 juli krijgen bezoekers verhalen voorgeschoteld over hoogtepunten van de vliegers en kunnen ze zelf hun vaardigheden testen met verschillende breinbrekers en oefeningen. Ook heeft het Aviodrome diverse vliegtuigtypes met wortels in de MLD staan, waaronder de Van Berkel WA (zie foto) en de Spyker V.2, beide uit de beginjaren.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven