Nieuws

Extra verbinding met Duitse stroomnet

Gerald Schut |
Energie, Milieu & Duurzaamheid

TenneT en de Duitse netbeheerder Amprion hebben op 21 september een vierde hoogspanningsverbinding tussen Nederland en Duitsland aangesloten. Dankzij de 57 km lange 380 kV-verbinding tusen Doetinchem en Wesel neemt de totale capaciteit van de interconnecties tussen beide landen toe van 5GW naar 7,5 GW.

Meer interconnecties maken de energietransitie mogelijk. ‘Door het weersafhankelijke karakter van wind- en zonne-elektriciteit wordt interconnectie steeds belangrijker. Daarom is het beschikbaar komen van deze verbinding van groot belang voor de Nederlandse en voor de Noordwest-Europese elektriciteitsvoorziening,’ aldus TenneT CEO Manon van Beek.

Naast de vier hoogspanningsverbindingen met Duitsland heeft Nederland twee 380 kV-verbindingen met België (gezamenlijke capaciteit ruim 3GW) en onderzeese 450kV-kabels naar Groot-Brittannië (1 GW) en Noorwegen (0,7 GW). De nieuwe 325 km lange COBRA-verbinding met Denemarken (0,7 GW) moet in 2019 gereed komen.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven