Nieuws

Finalisten LiveWIRE bekend

Thomas van de Sandt |
Milieu & Duurzaamheid, Ontwerp & Kunst, Werktuigbouw

Skytree, een Amsterdams bedrijf dat ruimtevaarttechnologie inzet om CO­2 uit de lucht te halen en nuttig te gebruiken (bijvoorbeeld voor kassen of aquaria), is een van de drie finalisten van de LiveWIRE Award 2015, een innovatieprijs van Shell en de Kamer van Koophandel.

Het systeem van Skytree is afgeleid van een ESA-klimaatsysteem voor bemande ruimteschepen en werkt op basis van poreuze, kunststof bollen die CO2 uit de lucht kunnen opnemen en onder bepaalde procesomstandigheden weer loslaten.

De andere twee finalisten van de LifeWIRE Award zijn EXO-L, met een innovatieve enkelband voor sporters en KonneKt, met een spel dat geïsoleerde ziekenhuispatiëntjes via het raam met elkaar kunnen spelen. 

 

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven