Nieuws

Flip-flop qubit

Onderzoekers van de University of New South Wales hebben een qubit (een bit in een quantumcomputer) ontworpen dat zich elektrisch laat schakelen in plaats van magnetisch.

Daardoor kunnen ze hun ‘flip-flop qubit’ op grotere afstand schakelen, met als gevolg dat de verschillende qubits verder uit elkaar geplaatst worden en er meer ruimte overblijft voor verbindingsdraden en andere onderdelen die een quantumchip nodig heeft. Het ontwerp was al goed voor een publicatie in Nature, al moet de chip nog worden gemaakt. Dat kan met conventionele technieken, zegt het Australische team, maar het effect in de chip treedt alleen op in de buurt van het absolute nulpunt.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven