Nieuws

‘Froome’ in de windtunnel

Hilde de Laat |
Onderzoek & R&D

De ‘Froome-houding’ werd afgelopen zomer trending topic in medialand. Wielrenner Chris Froome baarde in de Tour de France opzien met een spectaculaire daalhouding: zittend op de stang, met zijn borst op het stuur.

Onderzoekers onder leiding van professor Bert Blocken van de faculteit Bouwkunde (TU/e) voerden daarop in juli een aerodynamische analyse uit, en concludeerden dat deze houding aerodynamisch gezien toch niet het beste is. Twee weken geleden onderzocht Blocken opnieuw de aerodynamica van profwielrenners, deze keer uitgevoerd met vier daalhoudingen in de windtunnel en 21 houdingen in een numerieke simulatie. In de foto is de typerende Froome-houding te zien in de windtunnel. Brocken publiceert in het voorjaar van 2017 zijn resultaten.  

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven