Nieuws

Fundaties Taiwanees windpark geïnstalleerd

Jan Spoelstra |
Energie, Maritiem & Offshore

Jan De Nul heeft deze zomer de installatie van de twintig fundaties voor het 20 MW Fermoze 1 fase 2 windpark afgerond. Voor dit EPCI-conttract mobiliseerde Jan De Nul het jack-up schip 'Seaway Yudin'.

De fundaties bestaan uit monopiles van 752 tot 1.230 ton, met lengtes van 60 tot 80 meter en een maximale diameter van 8,4 meter. Op de monopiles installeerde Jan De Nul de 465 ton wegende transition pieces, ieder voorzien van verschillende dekken en een aanlandplaats voor kleine crew tenders.

Binnen een jaar tijd liet het Belgische offshorebedrijf de fundaties bouwen, verscheepte deze naar de Port of Taichung en voerde de installatie op zee uit. Jan De Nul is gelijktijdig verantwoordelijk voor het beschermen van de exportkabel en van de kabels die de windturbines verbinden met het transformatorstation.

Het Formosa 1 offshore windpark is eigendom van Formosa I Wind Power, een samenwerking van Ørsted (35%), JERA (32.5%), Macquarie Capital (25%) en Swancor Holding (7.5%). het windpark ligt 6 kilometer uit de west kust van het Miaoli district in de straat van Taiwan, in waterdieptes van 15 tot 30 meter. Fase 1 bestond uit twee offshore windturbines met een totaal vermogen van 8 megawatt, fase 2 bestaat uit 20 turbines met een totaal vermogen van 120 megawatt. Het betreft het eerste commerciële offshore windpark van Taiwan.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven