Fusie Royal Haskoning en DHV | Technisch Weekblad
Nieuws

Fusie Royal Haskoning en DHV

Mischa Brendel | maandag 27 februari 2012

De Nederlandse advies- en ingenieursbureaus DHV en Royal Haskoning hebben in een persbericht aangekondigd dat zij van plan zijn te gaan fuseren.

Door de fusie van het in Amersfoort gevestigde DHV en het in Nijmegen gevestigde Royal Haskoning zou er een bedrijf ontstaan met meer dan 8.000 werknemers met honderd kantoren in 35 landen.

DHV en Royal Haskoning namen in de Top 50 Ingenieursbureaus 2011 van Technisch Weekblad respectievelijk de vijfde en zesde plek in qua bedrijfsopbrengsten: DHV wist in 2010 een bedrijfsopbrengst van 469 miljoen te behalen; voor Royal Haskoning lag de bedrijfsopbrengst dat jaar op 335 miljoen euro. De opbrengsten van beide ingenieursbureaus lag daarmee lager dan de opbrengst in 2009.

Volgens de twee ingenieursbureaus zal het nieuwe bedrijf, dat Royal Haskoning DHV moet gaan heten, in de wereldwijde top 10 van onafhankelijke, niet-beursgenoteerde ingenieursbureaus komen te staan.

Royal Haskoning en DHV ondertekenden gisteren de intentieverklaring voor de fusie; de ondertekening van de fusieovereenkomst staat gepland voor deze zomer.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!