Nieuws

Futureproof steden ontwikkelen

Jongerenvereniging jongNLingenieurs organiseert voor de vijfde maal de Doe&Durf competitie.

In deze competitie worden jonge ingenieurs tot 36 jaar uitgedaagd om creatieve en innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor actuele maatschappelijke uitdagingen.

Deelnemers aan de competitie van de jongerenvereniging van Koninklijke NLingenieurs moeten in teamverband een oplossing bedenken voor een vooraf bepaald thema. Om de teams te helpen hun oplossing te ontwikkelen van pitch tot product, organiseert jongNLingenieurs twee workshops.

Eerder rolden uit de competitie al Staat van je Straat van SWECO en CrowdCreation van Arcadis. Die eerste is een klimaatlabel voor iedere straat in een stad; de tweede betreft een netwerk van een stad, waarbij de kennis en ervaringen van inwoners, organisaties en bedrijven die in de stand wonen en werken ingezet worden om vraagstukken omtrent de energietransitie, klimaatadaptatie en de verduurzaming van steden op te lossen.

Het vraagstuk van dit jaar is ‘welke superkrachten zijn er nodig voor een futureproof stad?’ Hierbij gaat het om mobiliteit, energietransitie en klimaatadaptatie.

Inschrijven is mogelijk tot 30 september.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven