Nieuws

Gadget: 3d-polymeerprinter van metaal

Mischa Brendel |
Gadgets

Zo langzamerhand zijn er 3d-printers te over, maar de kwaliteit van deze apparaten voor thuisgebruik valt nog weleens tegen.

Plastic onderdelen die afbreken, printkoppen die verstopt raken, of gewoon slecht afgewerkte printobjecten. De bedenkers achter Trinus hadden hier schoon genoeg van en komen nu met hun eigen 3d-printer die volledig uit metaal is vervaardigd en is gebaseerd op industriële 3d-printers. Doorgaans staat hoge kwaliteit gelijk aan hoge kosten, maar Trinus kost slechts zo’n € 265. Dat is overigens wel exclusief een verwarmingsplaat die nodig is voor het printen met sommige materialen, een laser grafeerkopstuk en verzend­kosten. Ook de poeders om mee te printen kosten extra.

De makers van Trinus werken momenteel aan nog meer printkoppen: een dubbele extrusie (voor het mengen van meerdere filamenten), een pasta-extruder (voor het printen van dikke vloeibare stoffen) en een CNC-router (voor het snijden in hout en metaal).

Trinus wordt vanaf augustus verscheept.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven