Nieuws

Gadget:: Altijd het zonnetje in huis

Indra Waardenburg |
Gadgets

Wie een donker huis heeft door een gebrek aan ramen of een ongunstige ligging hoeft niet langer in het duister te zitten. Met Lucy haal je de zon in huis.

Deze slimme bolvormige zonnespiegel van het Italiaanse bedrijf Solenica volgt de zon met behulp van lichtsensoren en een geautomatiseerd draaisysteem. Vervolgens reflecteert Lucy de zonnestralen naar een vast punt in huis. Handig is om hiervoor het plafond te gebruiken, zodat het licht verder door de woning verstrooid wordt. Het systeem zelf werkt op zonne-energie en is daarom niet alleen geschikt voor mensen met een donkere woning, maar ook voor mensen die energie willen besparen.

Lucy heeft een diameter van 30 cm, weegt 2,5 kg en kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Gezien de prijs is het wel verstandig om de zonnespiegel niet buiten te laten staan. Momenteel is zij namelijk verkrijgbaar voor $199.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven