Nieuws
Travis

Gadget: Apparaatje als vertaalwonder

Travis the Translator roept onherroepelijk associaties op met de Babel fish uit het beroemde sf-boek The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

In dat boek krijgt de protagonist een visje in zijn hoofd geïmplanteerd, dat alle vreemde talen voor hem omzet in begrijpelijk Engels.

Geen visje – en ook niet fictief – is Travis the Translator, dat volgens de bedenkers maar liefst tachtig verschillende talen kan begrijpen, spreken en vertalen wanneer het kleine machientje online is. Offline vertaalt Travis twintig talen.

Spraakherkenningssoftware en kunstmatige intelligentie zorgen er volgens de makers voor dat ‘taalbarrières wereldwijd afbreken’, en dat met slechts een simpele druk op een knop. In hoeverre dit bewaarheid wordt, moet echter nog blijken. Het apparaat van zakformaat bevat een batterij die tot 12 uur meegaat en kan worden gecombineerd met een (draadloze) koptelefoon.

De financiering van Travis is inmiddels rond en vanaf september is het apparaatje beschikbaar voor een prijs die rond de € 175 ligt.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven