Nieuws

Gadget: Assistent op salontafel

Het is een kruising tussen een speaker, een afstandsbediening en een spraakgestuurde assistent zoals je die ook op de mobiele telefoon vindt: de Google Home.

Je kunt er via een wifi-verbinding muziek mee streamen, de verwarming (met een Nest-thermostaat) en verlichting (van Philips) mee aansturen en antwoord krijgen op de vraag wat voor weer het morgen wordt. Instellen gaat via een app die zowel voor Android als iOS beschikbaar is.

Google heeft veel aandacht besteed aan het uiterlijk van het apparaat, dat de concurrentie moet aangaan met Echo van Amazon. Hij is klein en elegant genoeg om op de salontafel te zetten, als je de elektriciteitsdraad tenminste kunt wegwerken, zodat er niemand over struikelt. Er zijn zeven kleurvarianten om hem in het interieur te passen.

Knoppen of een usb-poort om hem direct aan te sturen heeft de Home niet – het moet per se draadloos. De Home is vanaf november in de VS te koop voor ruim € 100; een introductiedatum voor Europa is er nog niet.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven