Nieuws

Gadget: ‘Betaalbare’ high-end grafische kaart

Mischa Brendel |
Gadgets

Op de CES (zie cover) in Las Vegas toonde NVIDIA de GeForce RTX 2060. Met een prijs van ‘slechts’ $ 349 is dit de goedkoopste kaart in de RTX 20xx-serie; de duurdere RTX 2070, RTX 2080 en RTX 2080 Ti werden vorig najaar al aangekondigd door de videokaartfabrikant.

Vooral lichtreflecties in computerspellen moeten met deze serie kaarten fraaier getoond worden. Daarbij speelt deep learning een rol, evenals het zogenoemde ‘ray tracing’, waarbij onder meer kleuren en licht realistischer op de oppervlaktes van andere objecten worden weerkaatst. Daar heeft de processor echter wel onder te lijden, waardoor er haperingen in het beeld op kunnen treden. Daar komt echter het deep learning om de hoek kijken: slimme algoritmes behoeden dat het beeld lang stilvalt.

Vergeleken met zijn voorganger, de GTX 1060, is de RTX 2060 60 % sneller. De wereldwijde verkoop van deze kaart begint op 15 januari.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven