Nieuws

Gadget: Compacte 3d-scanner

Mischa Brendel |

Naast de 3d-printer is er natuurlijk ook de 3d-scanner. En net als eerstgenoemde zijn deze vaak nog aan de prijzige kant.

De eora 3D is daarop een uitzondering: deze relatief eenvoudige scanner zit momenteel nog in de Kickstarterfase, maar heeft zijn financieringsdoel al meer dan vijf keer gehaald. Wanneer het rond de $ 250 kostende apparaat vanaf juni 2016 verscheept wordt, krijgen kopers een laserscanner met daaraan een standaard om een smartphone in te plaatsen. Het slimme aan de eora 3D is namelijk dat hij naast de laserscanner van het apparaat zelf, via een bluetoothverbinding de camera van een smartphone gebruikt om objecten in te scannen. Hierdoor kan de eora 3D relatief goedkoop worden geproduceerd.

Met de eora 3D kun je behalve fraaie driedimensionale modellen – die op je mobiel te bekijken zijn – ook bestanden maken voor 3d-scanners, zodat je ingescande objecten na kan maken.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven