Nieuws

Gadget: Compacte veelzijdige beamer

Indra Waardenburg |
Gadgets, ICT

Sony komt met een nieuwe gadget: de Xperia Touch.

In tegenstelling tot de andere producten in de Xperia-lijn gaat het hier niet om een smartphone of tablet, maar om een beamer draaiend op het besturingssysteem Android, die op nagenoeg elk oppervlak een touchscreen met een diameter van 58 cm kan projecteren.

De beamer meet een be­schei­den 6,9 x 13,4 x 14,3 cm en weegt minder dan 1 kg. De Xperia Touch heeft een infraroodsensor, een camera die 60 frames per seconde (fps) produceert en het geprojecteerde touchscreen kan met tien vingers tegelijk bediend worden. Het installeren van apps en op internet surfen behoren ook tot de mogelijkheden, net als verbinding maken met een PlayStation 4, de spelcomputer van Sony.

Ook beschikt de beamer over een nabijheidssensor, een 13 megapixel-camera, twee speakers en een microfoon. Het aansluiten van andere apparaten kan met usb- en micro-HDMI-poorten. De Xperia Touch verschijnt dit jaar op de markt voor zo’n € 1.500.

Deel deze pagina

Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven