Nieuws

Gadget: Goed geluid voor vr-camera

360 graden-vr-video’s hebben doorgaans één probleem: slecht geluid. Sonicam presenteert nu een vr-camera die deze kwestie moet oplossen.

Het apparaat telt negen 4K-camera’s en maar liefst 64 microfoons. Zelfs met een in-ear-koptelefoon lijkt het of het geluid van alle kanten komt. Beweeg je je hoofd, dan beweegt het geluid niet mee, maar blijft het uit dezelfde hoek komen. Een speciaal algoritme plakt de beelden real-time aan elkaar en ook livestreaming behoort tot de opties.

De camera produceert 3d-beelden en heeft veel, gemakkelijk in te stellen, opties. Zo kan de gebruiker de ISO, witbalans, sluitertijd, contrast, kleurenverzadiging en helderheid naar eigen wens aanpassen. De – uiteraard – meegeleverde app dient onder meer als afstandsbediening voor de camera, die behalve video’s ook foto’s kan maken.

Het Chinese bedrijf haalde via Kickstarter in een halve dag zijn financieringsdoel en wordt vanaf oktober geleverd voor een prijs van € 2.323.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven