Nieuws

Gadget: Goed geluid voor vr-camera

Hilde de Laat |
Elektrotechniek & Micro-elektronica, Gadgets

360 graden-vr-video’s hebben doorgaans één probleem: slecht geluid. Sonicam presenteert nu een vr-camera die deze kwestie moet oplossen.

Het apparaat telt negen 4K-camera’s en maar liefst 64 microfoons. Zelfs met een in-ear-koptelefoon lijkt het of het geluid van alle kanten komt. Beweeg je je hoofd, dan beweegt het geluid niet mee, maar blijft het uit dezelfde hoek komen. Een speciaal algoritme plakt de beelden real-time aan elkaar en ook livestreaming behoort tot de opties.

De camera produceert 3d-beelden en heeft veel, gemakkelijk in te stellen, opties. Zo kan de gebruiker de ISO, witbalans, sluitertijd, contrast, kleurenverzadiging en helderheid naar eigen wens aanpassen. De – uiteraard – meegeleverde app dient onder meer als afstandsbediening voor de camera, die behalve video’s ook foto’s kan maken.

Het Chinese bedrijf haalde via Kickstarter in een halve dag zijn financieringsdoel en wordt vanaf oktober geleverd voor een prijs van € 2.323.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven