Nieuws

Gadget: grandioos of totale flop?

De Cubiio kickstarter-campagne heeft maar liefst 5.000 % opgehaald van het streefbedrag. Volgens zijn Taiwanese makers moet het dan ook de meest compacte laser-graveerder zijn.

Maar critici branden de laser online volledig af en Kickstarter heeft de makers inmiddels gedwongen aanpassingen te maken. De laser zelf, van 5 x 5 x 5 cm, is daarom niet langer los verkrijgbaar, maar alleen te bestellen in combinatie met de Cubiio Shield; een 1,3 kg wegende kubus van 14 x 18 x 18 cm die ogen en handen moet beschermen.

De laserbron is een halfgeleider en twee stroomgestuurde spiegels leiden de laser op de X- en Y-as. Het beeldvormingsprobleem wordt normaliter tegengegaan met een dure f-theta-lens. Deze makers gebruiken echter een algoritme om een virtuele lens na te bootsen. Dat is direct het tweede punt waar critici over vallen. Zij zijn bang voor onscherpe resultaten en doen de laser af als speelgoed.

Toch benieuwd? Voor € 265 ligt de laser in november op de deurmat.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven