Nieuws

Gadget: het kleine broertje van de Nintendo Switch

Mischa Brendel |
Gadgets

Een trend van de laatste jaren is het uitkomen van een ietwat uitgeklede versie van gameconsoles. Ook Nintendo blijft daarin niet achter. Eerder was er al de Nintendo 2DS als ‘lightversie’ van de Nintendo 3DS, nu valt de eer te beurt aan de Nintendo Switch, die in de Nintendo Switch Lite een klein broertje krijgt.

De Nintendo Switch Lite ontbeert dan ook meteen een van de belangrijkste functies van de gewone Switch: het apparaat is niet te koppelen aan een televisie en kan dus niet op tv worden gespeeld. Bovendien kunnen de controllers ook niet worden losgekoppeld.

Dat maakt dat de nieuwe Nintendo-telg eigenlijk helemaal geen ‘light-uitvoering’ van de Switch is, maar eigenlijk een nieuwe handheld waarop de games van de Switch zijn te spelen, mits die de handheldstijl ondersteunen. De prijs is vergeleken met de Switch dan wel weer behoorlijk light: naar verwachting kost de Lite zo’n €200,- en dat is €100,- minder dan de gewone Switch.

De Nintendo Switch Lite verschijnt naar verwachting in september volgend jaar.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven