Nieuws

Gadget: Hologramtafel

Het Australische bedrijf Euclideon lanceert ’s werelds eerste multi-user hologramtafel.

Objecten kunnen tot 60 cm hoogte worden geprojecteerd, of verzinken ‘in de tafel’ tot 1 m diepte. De projectie is extreem gedetailleerd doordat het niet werkt met polygonen – platte driehoekige structuren - maar met zogenoemde ‘atomen’ – ronde bolletjes waarmee objecten worden opgebouwd. Hierdoor kun je maar liefst tot de grootte van individuele zandkorrels inzoomen.

Eerdere hologrammen waren alleen zichtbaar door één persoon, aangezien de computer niet eerder kon berekenen of een gebruiker aan de voor- of achterkant van het hologram stond. Tenzij iedereen een vr-bril droeg. Dat is nu verleden tijd. Weg dus met die lomp grote vr-brillen, deze tafel werkt gewoon met een (speciaal ontworpen) zonnebril.

Het systeem werkt gemakkelijk met terabytes aan data. Op die manier zijn hele steden te projecteren. De gebruiker kan een object oppakken, eromheen lopen of het object ronddraaien én in en uitzoomen. In 2018 moet de hologramtafel op de markt verschijnen.

Deel deze pagina
Nozzman nozzman, hologramtafel
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven