Nieuws

Gadget: Kettingloze elektrische fiets

Binnenkort gaat hij in productie: de elektrische fiets van de in het Deense Sønderborg gevestigde fietsenfabrikant Bike2.

Een in het achterwiel ondergebrachte elektrische borstelloze motor van 250 W, met een koppel van 70 Nm bij 80 rpm, drijft het gevaarte aan. De oplaadbare 48 V Li-polymeer accu levert een actieradius van 50 km. Maar het meest bijzondere is dat de fiets geen ketting heeft, met als voordelen minder mechanische slijtage en een grote ontwerpvrijheid. En wie de accu wil sparen of met een uitgeputte accu verder moet fietsen kan door te trappen met de generator de benodigde elektriciteit opwekken.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven